Солістка «ВІА Гра» Віра Брежнева залучає бізнес для допомоги онкохворим дітям

Вера БрежневаДля українських дітей, хворих на лейкемію, з`явився реальний шанс на одужання. Його ім`я  - сепаратор кліток крові «Амікус», який днями був завезений з до України і переданий в Центр дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку Української дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Поява в нашій країні цього  дорогого апарату, вартістю в $198 тис. стала можливим завдяки спільним домовленостям і діям ВАТ «Укртранснафта» і Всеукраїнського добродійного фонду «Промінь віри».

Як повідомила УНІАН засновник добродійного фонду "Промінь віри", соліст групи "ВІА Гра" В. Брежнева, привезення «Амікуса» - перший масштабний проект фонду, який був успішно реалізований за сприяння ВАТ «Укртранснафта».

«Ми неодноразово заявляли про наші наміри допомогти дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит», лікування в якій проходять тяжкохворі діти зі всієї України. Успішність цього проекту говорить про те, що в нашій країні створюється сприятливий грунт для розвитку добродійності і меценатства. Постараємося, щоб фонд «Промінь віри», діяльність якого направлена на допомогу онкохворим дітям, продовжував заявляти про себе тільки конкретними реалізованими справами на благо дітям і їх сім`ям», - відзначила В. Брежнева.

У свою чергу, голова правління ВАТ «Укртранснафта» Ігор Кирюшін підтвердив факт не тільки покупки «Амікуса», а і узятих на себе зобов`язань його гарантійного сервісного обслуговування.

На думку фахівців, використання  препарату «Амікус» дозволить вилікувати більше 200 дітей до 18 років в рік, що проходять спеціалізоване лікування в Центрі онкогематології «ОХМАТДИТ».
Голова Правління МБФ «Проти дитячої лейкемії», головний дитячий гематолог м. Києва Ольга Стецюк відзначила, що сепаратор кліток крові «Амікус» - це апарат, що дозволяє без шкоди для донора готувати високоякісні і безпечні компоненти крові для проведення високотехнологічного сучасного і ефективного лікування злоякісних захворювань крові.
    Як відзначають в прес-центрі Всеукраїнського добродійного фонду «Промінь віри», унікальність «Амікуса» в тому, що він має ряд новітніх технічних можливостей, що дозволяють забезпечити значну економію на придбанні витратних матеріалів, зручність для персоналу і донорів, безпеку, як для донорів, так і для пацієнтів, одержуючих компоненти крові, приготовані на цьому апараті.
Крім того, «Амікус» є єдиним апаратом, що володіє можливістю програмування кількості зібраних тромбоцитів до 9х10 в 11 ступенях і ефективністю колекції 75%, що дозволяє не лімітувати відбір донорів по кількості тромбоцитів.

постiйна адреса статтi:

Інформаційне агентство «УНІАН»